• Let's Meet bij Let's Dance op 17 november 2017

Wat komen er toch ongelooflijk veel mooie dingen op mijn pad.

Neem nou de activiteit voor Stichting Kinderdiabetes. Tribe Company had 20 kaarten voor ons beschikbaar gesteld. Met de leeftijdsgrens van minimaal 16 jaar was een, voor mij, nieuwe doelgroep aangeboord. Waar trek ik zomaar een blik pubers, eigenlijk met de hoofdletter P, open?  En ja, ze moeten ook nog diabetes hebben. Ook de vertwijfeling, wie wil er nu op stap met een 42 jarige waar de eerste grijze haren al te zien zijn….Maar met de no-guts-no-glory houding heb ik ze toch gevonden.  Ik had ze van te voren niet verteld dat er een opvoedingsdeskundige mee zo gaan. Dat scheelt natuurlijk wel!

• Het is en blijft spannend, met een enkeling heb je al contact, van de ander weet je alleen z’n voornaam en z’n mobiele nummer. De lat lag ook hoog. Wil je mee? Prima, maar we blijven hoe dan ook als groep bij elkaar. Dan is het altijd spannend of het blik pubers qua mix wel bij elkaar past.

Bij de entree van de Ziggo Dome hadden we elkaar redelijk snel gevonden. Insulinepompem en meters werden vergeleken, de match was daar. Er viel eigenlijk niet zoveel kennis te maken. De eerste lijn die was er al, verbonden met dat wat diabetes heet. Stond ik nu al buiten de groep? Wacht, dat is waar. Ik ben 20 jaar ouder…..In de zaal werd ik toch al snel weer 20 jaar jonger. Het is toch echt de jaren ’80 en ’90 muziek die mij nog enigszins aan het dansen krijgt. Spastisch bewegen is misschien een beter woord.

Halverwege werd ik toch echt wel geraakt door dat ene moment. Onze grote vriend Jochem, enthousiast en bevlogen als hij is, wist de gehele groep in beweging te krijgen tot een Let’s meet! moment te creëren. Alle meters kwamen tevoorschijn. De een zat hoog, de ander zat laag, maar wat hadden we een lol. Wat was dit een mooi zicht. Lachen, gieren, brullen. En ik, ik keek er met afstand naar en genoot.Ik zag het publiek rondom deze pubers kijken en zich toch echt afvragen wat dit voor groep zou zijn.

Mijn missie was na dit optreden, Jochem ik ben je dankbaar, geslaagd. Je wilt kinderen, pubers, jong volwassenen bij elkaar brengen. Laten zien en ervaren, je bent niet alleen! Zij begrijpen elkaar, weten waar ze mee worstelen, kennen elkaars pieken, maar ook de dalen. Dat alles kwam samen in dat ene moment.

Dat houd ik vast en neem ik mee. En ik weet zeker dat er nog heel veel van dit soort mooie momenten gaan komen.

#martien #nietalleen #let’s dance #ziggo dome #let’s meet

• Herken je bovenstaande? Of juist helemaal niet? Reageer vooral en doe dat bij voorkeur hieronder zodat we alle reacties kunnen bewaren en teruglezen.

• Met jouw reactie steek je andere ouders een hart onder de riem!

Op de website blijven ze goed bewaard en zijn dan ook snel terug te vinden.

• 1 comment

het was écht een feestje, zo met elkaar!