Familiedag Brabant-Oost was top!

Dit bericht is gepubliceerd op 4 oktober 2022

Op zondag 25 september organiseerde de regio Brabant-Oost weer een familiedag. Maar liefst 240 ouders en kinderen kwamen naar De Reuselhoeve in Moergestel om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan het gevarieerde programma. Na een zaterdag vol regen was het zondag stralend zonnig weer!

Voor ieder wat wils

De afgelopen twee jaren kon de familiedag wegens corona niet doorgaan, dus iedereen was blij dat het er dit jaar wél van ging komen. Nadat alle deelnemers gesmuld hadden van koffie, thee, ranja en iets lekkers, gingen we van start. De kinderen konden kiezen wat ze wilden doen: kanovaren op riviertje de Reusel, klimmen en tokkelen over de langste tokkelbaan van Brabant, of een spannend potje paintball spelen. Voor de jongste kinderen was er het mini-klimbos, een springkussen en een grote knutseltafel.

Wat past bij jou?

De ouders konden een lezing bijwonen over de nieuwste techniek in pompen en sensoren. Diabetesverpleegkundige Rianne en psycholoog Anne vertelden over de mogelijkheden die er zijn, maar dat je ook moet nadenken of het past bij jouw kind én bij jou als ouder. Daarnaast was er de mogelijkheid om een wandeling door het prachtige natuurgebied te maken onder leiding van een gids. Er waren ook ouders die voor de sportieve optie kozen: zij stapten met hun kind in de kano!

Nieuwe vriendschappen

Het was mooi om te zien hoe kinderen met diabetes én hun broertjes en zusjes deze dag genoten hebben. We hoorden regelmatig terug van ouders hoe belangrijk het is om anderen te spreken die precies weten wat je bedoelt. Er zijn nieuwe contacten gelegd en nieuwe vriendschappen gesloten. We kijken dus terug op een zeer geslaagde dag!

Andere berichten

Flash Back schenkt Stichting KinderDiabetes 8200 Euro

Flash Back schenkt Stichting KinderDiabetes 8200 Euro

Voorzitter Barry Rademaker keek verrast op toen hij zag welk bedrag Vocal Band Flash Back voor “zijn” Stichting Kinderdiabetes (SKD) bijeen had gebracht. ,,Ik krijg wel vaker cheques overhandigd, maar niet vaak met zo’n hoog bedrag’’, zei hij. De voorzitter van SKD...

Kom je ook naar Hof Poppendamme?

Kom je ook naar Hof Poppendamme?

Op 5 november organiseren we een superleuke activiteit voor 2 leeftijdsgroepenuters kunnen lekker spelen onder begeleiding van éen ouder. Leeftijd: 2 t/m 5 jaar. Voor de deelnemende ouders reserveren we een tafel om met elkaar in contact te komen. Voor de kinderen in...