Suikerlijers 2 komt eraan

met jouw hulp!

In 2016 heeft Suikerlijers 1 (hieronder te bekijken en op YouTube) in Nederlandse bioscopen gedraaid om te laten zien hoe het is om diabetes type 1 te hebben, om het te zijn en soms ook zo niet te willen. Dag en nacht, 24 uur, altijd.

Het vervolg, Suikerlijers 2, is in 20 steden door heel Nederland te zien. Wil jij daar bij zijn?
Vind je het leuk om zelf gefilmd te worden, wil je leeftijdsgenoten ontmoeten met diabetes type 1, graag iets bespreken of wil je gewoon komen om te luisteren?

Schrijf je dan via het onderstaande formulier in. Per bijeenkomst kunnen 15 jongeren deelnemen. De bijeenkomsten zijn voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar.

Het programma is als volgt en vindt op een gezellige locatie plaats:

15.30 – 15.45 kennismakingsronde
15.45 – 16.15 kijken naar Suikerlijers 2
16.15 – 17.15 zelf een onderwerp inbrengen of kiezen uit al aanwezige onderwerpen (in kleine groepjes)
17.15 – 17.30 afronding en mogelijkheid voor naborrelen

Vlogger Jarah Gartener is bij alle bijeenkomsten aanwezig om te filmen (voor wie gefilmd wil worden). Deze filmpjes worden via social media verspreid. Een soort Suikerlijers 2b.

We starten in maart 2020 op 2 plaatsen, in Tilburg en in ’s-Hertogenbosch. Vanaf begin maart kan er voor de andere locaties door heel Nederland worden ingeschreven. Dus houdt de site en onze  social media goed in de gaten.

Meld je aan!

Suikerlijers 1 nu online voor iedereen

Sinds de documentaire Suikerlijers in Vlissingen in premiere ging, alweer in maart 2016, is de film in heel wat zalen en bioscopen te bewonderen geweest.

We zijn ongelooflijk blij dat we deze film van regisseur Charlotte Hoogakker vrij mogen vertonen. Wil je reageren op de film, dat kan als je de film rechtstreeks op YouTube bekijkt.

Over Suikerlijers

Charlotte Hoogakker, de maakster van de documentaire ‘Suikerlijers‘ en klinisch psycholoog Frank Snoek vertelden op 27 november 2018 over de film en het leven met diabetes Type 1. In de studio van Radio EenVandaag worden zij geïnterviewd door Roos Moggré.

Kijk en Luister >

Suikerlijers interview met Charlotte Hoogakker

In DIactueel nr. 1 van 2017 stond een uitvoerig artikel over de documentaire. Je leest waar de documentaire over gaat, hoe de film is gemaakt en wat de kijkers ervan vonden, Klik op een afbeelding om het te lezen op je scherm. Lastig te lezen? Dan kun je het ook downloaden. Veel makkelijker!

Suikerlijers op Facebook

Over de premiere

Tijdens en na de premiere van Suikerlijers in Vlissingen, maakte Hart van Nederland deze reportage

Contactadres